Familie van Leeuwen

Archief Merlinde 2014

Archief 2014

  10 maanden en 74 centimeter verder

  Ik zit heel goed, eet heel goed. Maar ik pieker er niet over om te gaan staan op mijn benen. Ik trek mijn benen gewoon op. Mama krijgt vanzelf verzuurde spieren in haar armen en zet me dan uiteindelijk toch echt weer neer. Mooi zo.
  Op mijn buik vind ik ook prima. Lekker rond draaien, al tijgerend wat verplaatsen. Rondjes draaien op mijn buik. Allemaal prima. Soms weet ik mijn knieën onder mijn lijf te krijgen. En dan begint mama over iets als 'kruipen'... kun je dat eten? Ik weer verder niet goed wat ik vervolgens op die knieën moet, dus dan maar weer terug naar basic.
  Owja, en pureer mijn eten niet! Eet het dan zelf maar, want ik weiger dan. 

  Liefs, Merlinde

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  7 maanden

  Ik ben nu 68,5 centimeter lang en ik weeg een goede 7 kilogram. Fruithap is heerlijk. Ik eet 's avonds mee met het avondeten, al ziet het prutje (noemen ze 'gepureerd') op mijn bord er echt minder smakelijk uit dan op de borden van mijn zussen. Het is toch goed te eten. Maar het lekkerst is de yoghurt. En boterhammen gaan er ook prima in :)

  Ik draai op mijn buik. Maar in de box lukt het me niet altijd om terug te draaien. Dan zit er weer een been tussen de spijlen, ofzo. Of speelgoed dat in de weg ligt.

  Groetjes, Merlinde

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  Draaien, maar vooral: terugdraaien

  Ha! Mama legt mij steeds vaker op mijn buik, waar ik echt niet vrolijk van word. Maar het lukt me nu om, vanuit welke positie ook op mijn buik, vrij snel terug te draaien. Dus dat oefenen wat mama graag wil, daar maak ik nu korte metten mee :) Als ik nu eenmaal niet op mijn buik wil, dan doe ik dat dus ook niet.

  Moest laatst ook weer naar consultatiebureau. En ja hoor, natuurlijk ook weer een vaccinatie. Blijft pijn doen, die naald. Maar goed, daarna is het ook meteen klaar, dus lang huilen heeft geen zin. Zonde van mijn energie, dus na die naald stop ik mijn alarm maar weer. Ik ben nu 62,5 centimeter lang en weeg 5895 gram. Zag er allemaal goed uit volgens de verpleegkundige. Maar ik vertik het nu toch echt om te lachen naar die mensen aldaar, die mensen met die vaccinaties.

  Verder heb ik een soort type communicatie gevonden. Kost wat speeksel, dat proesten, maar is erg leuk. 
  En ik draai nu op mijn zij zodat ik beter alles kan volgen om mij heen. 1 keer keerde ik per ongeluk van buik naar rug. Ik schrok me naar.

  Groetjes, Merlinde

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  14 weken

  Ik ben nu 60 centimeter lang en weeg 5365 gram. En ik krijg mijn handen al aardig gestuurd om iets vast te pakken. Ook pak ik tijdens het drinken bij mama haar shirt goed vast; stel je voor dat ze ineens tijdens mijn maaltijd weg loopt. Niet loslaten dus.

  Mijn zussen zijn echt bijster interessant. Ik ben al een lijstje begonnen met dingen die ik later ook wil doen als ik groter ben, net als mijn zussen. En ze zijn ook heel lief voor me. Maar dat knuffelen maakt vaak wel dat ze mijn uitzicht belemmeren. Dan word ik boos. Dat is niet de bedoeling; ik moet echt alles kunnen zien.

  Liefs, Merlinde

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  8 weken

  Nu 8 weken, 57 centimeter lang, en 5105 gram licht. Verder veelal rustig, nieuwsgierig met haar oogjes, en probeert met iedereen vriendjes te maken met haar lach en die kuiltjes in haar wangen iedereen doen smelten.

  Groetjes, BWYXE

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  Consultatie

  Merlinde bleek vanmorgen 55,5 centimeter lang, en weegt nu 4790 gram. Goed gegroeid dus. Maar ook werd ze nu al 'eigenwijs' genoemd. Ze wilde niet meewerken bij de controles die de arts wilde uitvoeren. En toen de arts dan toch de controles doorzette, leek Merlinde echt heel kwaad te worden. Het vrolijke en geinteresseerde meisje was het ineens goed zat en begon de hele boel bij elkaar te schreeuwen. Dit was echt een 'doet ze anders nooit'; thuis hoor ik Merlinde nauwelijks huilen. Nu wist zij het hele gebouw, waar het consultatiebureau ook in gevestigd zit, van achtergrondgeluid te voorzien. En ze hield pas op, op het moment dat we het pand verlieten en buiten ons pad vervolgden. Ze kan nog geen 'nee' zeggen, maar bedoelde dit overduidelijk wel..?!

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde

  Merlinde is geboren!

  Merlinde is geboren op 18-02-2014, om 16:45 uur.
  Ze weegt 4610 gram en is 53 centimeter lang.

  Gepost in Archief 2014, Gezin, Merlinde