Familie van Leeuwen

26 Feb 2021

Midweek Drenthe – Groningen

Gepost op:

Vanmiddag zijn we terug gekomen van een midweekje in Midlaren. We zaten in een groot huisje voor 12 personen; omdat in eerste instantie niet zeker was wanneer Evelyn weer terug moest naar de arts voor de breuk in haar linker bovenarm, hadden we pas laat kunnen boeken. Toen bleken de 6-persoons huisjes al geboekt en was er alleen nog een 12-persoons huisje beschikbaar. Maar dat was helemaal niet duurder, en we vonden het allang prima. Even lekker weg, dat wilden we nu eenmaal graag. Het was heel ruim in het huisje en dat maakte het eigenlijk wel extra leuk 🙂

De weersomstandigheden waren ook nog eens optimaal. Dus het was echt genieten. We hebben heerlijk hardgelopen (mama), gespeeld en lekker veel gewandeld.

Op dinsdag hebben we de route ‘Noordlaarderbos en vijftigbunder‘ gewandeld van ongeveer 6 km. Dit bos was vlakbij Midlaren, vlakbij het park waar we zaten. Op woensdag hebben we de wandelroute ‘Erfgoed‘ gewandeld van zo ongeveer 9 km, bij Drouwen. En op donderdag hebben we de wandelroute ‘Strubben Kniphorstbosch‘ van 9 km gelopen in de ‘Drentse Aa’, bij Anloo.

We hebben totaal 6 verschillende Hunebedden gezien: G1 (Groningen), D3, D4, D7, D8 en D26. De meesten langs de routes. D3 en D4 en G1 lagen heel dichtbij ons park. Een mooi stukje geschiedenis van ongeveer 5000 jaar geleden van de ‘ Trechterbekercultuur’ rond 3100 voor Christus.

Ook hebben we minimaal ingepakt en hadden we toch ruim genoeg spullen bij ons voor de midweek. Het paste allemaal in de auto en dus was er was geen dakkoffer of aanhangwagen nodig 🙂

Liefs, BWYXEM

Gepost op: 26 February 2021 | Gepost in Gezin |